El nou conveni entre l'Ajuntament i el Consorci de Benestar recull el que ERC venia demanant des del 2010: replantejar els costos indirectes dels serveis socials oferts pel Consorci

resized 2014 6 - Carles i Helga 1El darrer ple municipal del mes de maig va aprovar el conveni, fins ara inexistent, que regula la relació del consistori cassanenc amb el Consorci de Benestar Gironès Salt, l'ens supramunicipal depenent del Consell Comarcal que ofereix els serveis socials a Cassà de la Selva. Amb aquesta aprovació es va fer realitat una de les lluites històriques d'ERC: replantejar els costos indirectes (personal, estructura, entre altres) que els ajuntaments paguen al Consorci de Benestar Gironès Salt. 

El conveni estableix el pagament dels costos directes del servei i deixa pendent d'acordar els costos indirectes de cares a una reunió entre els alcaldes que formen el Consorci que tindrà lloc el proper mes d'octubre. 

La regularització del Consorci de Benestar Gironès Salt s'ha fet efectiva perquè així ho estableix la nova Llei de Bases aprovada pel Govern Espanyol. Helga Nuell, portaveu d'ERC a Cassà sobre matèria social, assegura que sense el canvi legal segurament el conveni no hagués contemplat aquesta obertura a una major participació per part dels ajuntaments perquè "nosaltres ho varem intentar per moltes vies diferents i sempre varem tenir una resposta negativa per part del Consorci". En la mateixa línea, Casanova lamenta l'actitud immobilista que el Consorci va tenir durant els anys que ERC va reivindicar una major participació dels ajuntaments en aquest ens supralocal. El cap de llista d'ERC afegeix que li sap greu que aquest canvi hagi estat forçat per la nova Llei de Bases.

Podeu sentir tota l'entrevista aquí.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram

 

 

 

 

 

Cassà al dia

BannerCassaaldia

L'actualitat política i social de Cassà de la Selva.

Horari d'emissió: De Dilluns a Diumenge a les 13h.

Presenta: Mateu Ciurana.

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per a descarregar-vos el fitxer premeu l'enllaç de la dreta (mp3) i amb el botó dret seleccioneu “desar com”.

 

 

 

Últims programes "Cassà al Dia"