Aquest pressupost aprovat és el més alt que s’ha aprovat a Cassà de la Selva, superant per primera vegada els 17 milions d’euros, amb un increment del 7,6% respecte a l’any anterior.

Destaca l’important increment de subvencions i ajudes d’altres administracions:

L’increment respon en part a l’aportació de recursos i finançament de projectes provinents d’altres administracions, i que s’han aconseguit com l’ajuda d’1,8 milions d’euros per la substitució de lluminàries, la subvenció de 170.000 € de l’ACA per la renovació de la Xarxa d’Abastament, els 175.000 de la Diputació de Girona per l’arranjament del camí d’accés als refugis de les Gavarres, o el finançament aconseguit per finançar actuacions diverses d’altres administracions com la Fira del Tap, la digitalització de comptadors d’aigua, la implementació del porta a porta, o la millora dels patis a les escoles generant zones d’ombra, entre molts d’altres.

Increment de les inversions en la via pública:

Aquest pressupost preveu un augment molt important en les inversions, que s’incrementen un 62%, en part gràcies a les subvencions. Entre els grans projectes previstos, destaquen el nou aparcament projectat a Can Rich Xiberta, l’arranjament del carrer del Molí, per fer-lo a un sol nivell i del carrer Puigcugul des del carrer Catalunya fins a la plaça Doctor Botet a més del carrer Major, per millorar l’accessibilitat, del nucli antic i els accessos del centre del poble, dins el pla d’embelliment urbà.

També es preveu una obra de millora del carril bici a l’entrada del municipi des de Girona des de l’antiga INECSA, amb la creació d’una illeta d’incorporació i sortida pel veïnat de Matamala i l’eliminació de les barreres de formigó.

Les millores en l’eficiència energètica redueixen els costos:

Pel que fa a la millora en l’eficiència energètica, aquest any 2024 s’han consolidat els projectes d’instal·lació de 600 plaques fotovoltaiques i calderes de biomassa a més de sistemes d’estalvi d’aigua a les instal·lacions de la piscina i la zona esportiva, cosa que permet una reducció de costos en consum energètic i d’aigua. Un cop acabada la instal·lació de les plaques solars es preveu que generin un estalvi del 20% de l’energia consumida pels edificis municipals.

Per aquest 2025 es preveu la substitució de totes les lluminàries del poble per llums LED contribuint a la reducció de la despesa energètica a més de la millora en la il·luminació dels carrers.

Aquest 2025 també es preveu l’ampliació de la bossa d’habitatge públic amb l’adquisició d’un nou immoble per atendre situacions d’emergència social. També vinculat als serveis a la ciutadania, s’ofereix un nou servei d’atenció a la gent gran amb un punt d’atenció setmanal a Can Trinxeria.

En l’àmbit de la promoció del comerç local, enguany es desplegarà el pla d’ajudes a les obertures de comerços al centre del poble al mateix temps que es promou atraure noves inversions industrials al municipi.

Entre les iniciatives del 2025 també s’inclou l’elaboració d’un nou Pla Estratègic de Cassà 2025-2035 per plantejar el futur i la projecció del municipi que inclogui la participació ciutadana.

Pau Presas, alcalde de Cassà, que ha presentat els pressupostos, argumenta que “L’Ajuntament de Cassà gaudeix d’una bona salut econòmica i financera gràcies a la feina feta per prioritzar les despeses, aconseguir subvencions, i millorar l’eficiència de l’ajuntament en tots els àmbits. El pressupost aborda els grans projectes per transformar el nostre poble a més del desplegament del pla d’embelliment urbà i la consolidació dels diversos serveis que presta a la ciutadania de Cassà de la Selva. Abordem els reptes de futur i també la cura del dia a dia per tenir un poble net i endreçat.”

Increment dels recursos de les activitats culturals:

En les àrees de Cultura i Joventut, destaquen la millora dels recursos per l'organització de la Festa Major, Santa Tecla, la programació cultural i la inversió per actes diversos de les entitats de Cassà de la Selva.

Desplegament de l’oficina de Gent Gran i millores a la residència geriàtrica:

Es consolida el pressupost per prestar el servei de l'oficina d’atenció a la Gent Gran ubicada a Can Trinxeria, al mateix temps que es preveuen recursos per la climatització de la Residència Geriàtrica Sant Josep i la compra d’una furgoneta adaptada pel transport dels usuaris del centre.

Millores en la seguretat i per combatre l’incivisme:

L’alcalde, Pau Presas, ha anunciat també que es preveu una partida per la compra de diverses càmeres de seguretat per prevenir l’incivisme, els abocaments de residus i el control dels accessos al municipi.

Aquestes càmeres se sumarien a les existents i servirien per millorar el control de la via pública.

L’any 2025 s’aborden canvis importants en la gestió dels residus, l’aigua o el clavegueram:

El pressupost aprovat també preveu l’increment de recursos a la neteja viària aplicat aquest any.
Al mateix temps que contempla ja els costos del nou sistema de recollida de residus porta a porta, que sense la implementació del nou sistema, destaca l’equip de govern, el cost de la gestió dels residus seria encara més elevat.

Així mateix, al llarg de l’any 2025 es preveu la licitació de la nova concessió del servei d’abastament d’aigua potable i el clavegueram municipal que finalitzarà la concessió vigent, a través de la qual es volen millorar diversos punts del clavegueram municipal que quan plou generen problemes i la millora de la xarxa d’aigua potable per millorar-ne l’eficiència.

Nou reglament per ordenar i ampliar els mercats setmanals del Passeig Vilaret

Al ple d’aquest mes també s’ha aprovat el nou reglament dels mercats municipals.

Aquests se celebren els dimecres i dissabtes al matí, el nou reglament posa al dia l'ordenació del mercat municipal i en regula l’obtenció, el traspàs i la cessió de les parades.

Així mateix, el reglament permetrà ampliar el mercat dels dissabtes, que fins ara només es permetien parades d’alimentació, a la resta d’activitats per tal d’augmentar l’oferta i diversitat de productes.

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram