Ja s'ha inaugurat l'exposició "Sir Thomas. Aquelles nits!" que fa un recorregut per la història de les sales de festes i les antigues discoteques que hi havia hagut a Cassà de la Selva durant pràcticament tot el S. XX.

Un viatge en el temps, a través dels records, les imatges i la música que comença amb la Sala Galà i acaba amb el Manhattan i el Bàsik, les darreres a aparèixer. En aquesta història hi té un capítol molt important el Sir Thoma's, que es va inaugurar l'estiu de 1969, com a una reforma de la Sala Galà, que havia funcionat durant una cinquantena d'anys i que amb aquesta nova visió, seguia l'estela de la mítica Tiffany's de Platja d'Aro, amb un concepte modern de discoteca amb la figura central del discjòquei o "pinxadiscos".

Uns espais que definien una època i una nova manera de viure la nit on diferents generacions de van definir les seves relacions socials i on van segellar els records de joventut.

Els testimonis del moment van ser els discjòqueis, que rebien el nom de "pinxadiscos", i que portaven els èxits musicals de les llistes nacionals i internacionals a Cassà, aquests testimonis estan recollits en una sèrie d'entrevistes als protagonistes d'aquelles nits : Rafel Jiménez, Quim Cassà, Pep Vilà, Albert Coll i Santi Bosch, que ha mort recentment i al qual se li dedica especialment aquesta exposició .

A més també hi podem sentir la veu de la Ció Abellí, neta del fundador del Sir Thoma's, Tomàs Grau, i als músics Benet Nogué i Rafael Villanova que van actuar al Sir Thoma's, a més de la Mercè Iglesias, cambrera del Sir Thoma’s i el periodista i col·leccionista, Xavier Romero.

A la inauguració de l'exposiciço hem pogut reviure l'ambient dels anys daurats de les discoteques, on l'Albert Coll, un dels darrers discjòqueis ha fet una sessió en directe amb vinils.
Els periodistes Xavier Castillón i Marc Salgas, comissaris de l’exposició, amb el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cassà, Joan Casabó, han explicat l’origen del projecte i la importància, per la vessant antropològica, que tenien les sales de ball i les discoteques, que actuaven com a catalitzador de les relacions socials.

L'inconfusible logo del Sir Thoma's ha presidit l'exposició amb el gran cartell il·luminat que anunciava la discoteca a la cantonada del que ara és la Sala Galà. També hem retrobat el mural del Manhattan, que ens definia un skyline de Nova York, amb les imatges més icòniques de la cultura americana, com l'Estàtua de la Llibertat i la Coca-cola amb la silueta al fons de les desaparegudes Torres Bessones.

L'exposició estarà oberta els dies de Festa Major i fins al 2 de juny de 10 a 14 h i de 17 a 21 h i fins al 30 de juny, romandrà oberta entre setmana de 10 a 14 h.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram