La Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva celebrarà del 2 al 4 de febrer la seva 24ena edició amb un centre d’atracció destacat: el concurs de curtmetratges ràpids Correcurts, una convocatòria amb una personalitat única que enguany arriba als 20 anys. Per això s’ha potenciat el concurs per celebrar de manera especial l’efemèride. Animació per a petits i grans, tallers i activitats infantils, presentacions de llibres i concerts relacionats amb el cinema, i actes dedicats a recuperar la memòria del cinema del país complementen una programació per a tots els públics.

CONCURS CORRECURTS

Rodatge i edició dels curtmetratges dissabte 3 de febrer. Projecció i entrega de premis diumenge 4 a les 19:00, Sala Centre Recreatiu i en streaming.

El concurs de curtmetratges ràpids Correcurts compleix 20 anys. El Correcurts fa anys que s’ha consolidat com l’activitat bandera de la MACCA i com una convocatòria única en el panorama audiovisual català. Enguany es commemorarà l’efemèride amb una celebració especial, amb més premis i sorpreses per a públic i concursants.

Les inscripcions al Correcurts estan obertes fins a l'1 de febrer a cassa.cat/macca.

EL MEU PRIMER FESTIVAL

Dissabte 3 de febrer, 17:00, Sala Centre Recreatiu

Tot un clàssic de la mostra, imprescindible per a iniciar els més petits en el món de l’animació i descobrir un cinema singular i insòlit d’arreu del món. Aquest any, amb una selecció recomanada especialment per a nens i nenes a partir de 4 anys.

CINEMA AMATEUR I PREMI DOMÈNEC TORRENT I GELMÀ

Diumenge 4 de febrer, 18:30, Sala Centre Recreatiu

El premi Domènec Torrent i Gelmà, destinat a persones i entitats que treballen per mantenir el cinema als pobles, arriba a la dinovena edició. En aquesta ocasió es vol reconèixer la tasca del documentalista Antoni Martí. Prèviament, a les 17:00, el mateix Martí presentarà una selecció de curtmetratges amateurs d’animació en commemoració del Centenari del Cinema Amateur.

CONCERTS I PRESENTACIONS DE LLIBRES

Divendres 2 de febrer, 20:00, Sala Centre Recreatiu

Presentació del llibre “Tot Marvel”, a càrrec dels autors Pep Prieto i Àlex Santaló. El primer llibre en català que analitza l’Univers Cinematogràfic de Marvel, que els autors repassen de manera àgil i rigorosa. La sessió es complementarà amb la projecció d’“Spiderman: un nou univers”, la impressionant actualització d’una de les figures icòniques de l’editorial.

Dissabte 3 de febrer, 12:00, Auditori Sala Galà

Presentació de la novel·la “Ava al paradís” a càrrec del seu autor Mateu Ciurana, que explica els tres dies que Ava Gardner va desaparèixer del rodatge de “Pandora”, el mític film rodat a Tossa de Mar.

Dissabte 3 de febrer, 18:30, Auditori Sala Galà. Concert de la Jove Orquestra de Cassà, que s’afegeix a la celebració dels 20 anys del Correcurts amb un repertori dedicat a bandes sonores del cinema.

ALTRES ACTIVITATS

La programació de la MACCA compta amb altres activitats tradicionals, com el taller d’animació stop-motion, que també arriba als 20 anys (diumenge, 10:30, Auditori de la Sala Galà). Torna també L’hora del Conte, en col·laboració amb la biblioteca de Cassà, en aquesta ocasió amb “Chomón per a la Mainada” (dissabte, 10:30, Auditori de la Sala Galà), i el taller de cuina en anglès de l’acadèmia Kids&Us, per elaborar receptes relacionades amb el cinema (dissabte, 12:00, Acadèmia Kids&Us).


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram