La directora d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes i Cullell, ha visitat avui l'explotació ramadera de Mas Guri a Cassà per presentar una nova eina per les granges productores de llet, ho ha fet acompanyada de l'alcalde en funcions, Robert Mundet i la regidora de Comerç Local i Veïnats, Cristina Castañé.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha habilitat un mòdul dins l’aplicació Gestió telemàtica ramadera (GTR), que possibilita a les granges calcular el cost de real de producció de la llet. “L’objectiu és que el sector pugui vendre per sobre del preu de cost i que cap granja hagi de tancar la seva activitat”, ha manifestat la directora d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes i Cullell.

“Aquesta eina neix amb la voluntat d’impulsar un repartiment més equitatiu al llarg de la cadena, perquèaporta una fórmula que ofereix credibilitat i força de negociació al sector, alhora que permet a les explotacions tenir un major control del cost de producció i, d’aquesta manera, els permet optimitzar els beneficis en la producció”, ha afegit.

El Departament preveu continuar el projecte, acompanyant els productors de la resta de sectors, com el sector lleter de cabra, a establir fórmules consensuades per al càlcul dels seus costos de producció i facilitar així el compliment de la Llei 16/2021, de la cadena alimentària.

“És una eina eficaç, intuïtiva, de fàcil ús i que garanteix l’absoluta confidencialitat de les dades de la persona ramadera. Conèixer de primera mà el cost de producció real del litre de llet és un element clau de negociació amb les indústries per fer complir el que s’estableix a la Llei”, ha concretat la directora d’Agricultura i Ramaderia.

L’eina també ajuda a comprovar el compliment de la Llei per part dels organismes de control, com són el Control de Contractes Alimentaris (CADECAT) i l’Agència d’Informació i Control Alimentaris (AICA).

Aquesta actuació que impulsa el Departament s’emmarca dins de l’Estratègia alimentària de Catalunya i té com a objectiu fer un sistema alimentari més just, equitatiu i cohesionat entre tots els agents de la cadena alimentària.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram