El Col·legi de Periodistes de Girona ha celebrat una roda de premsa en la que s'han donat a conèixer els noms de tres persones que rebran els premis Mosques de la informació 2023, un premi en forma d'escultura creada per Xavier Roqueta, els premiats són: Edmon Roch, Jaume Subirós i Joan Carles Codolà.

Els dos primers rebran la Mosca de Sant Narcís, la que es lliura a persones o entitats que hagin difós la realitat gironina més enllà de les seves fronteres naturals; mentre que Llumiguia, la revista que dirigeix Codolà, ha estat distingida aquest any amb la Mosca del Col·legi, que reconeix trajectòries professionals dins l'àmbit del periodisme.

El mes de juny de 1944 naixia a Cassà de la Selva la revista Llumiguia: quatre fulls ciclostilats escrits en castellà. Al llarg d’aquests quasi 80 anys d’història, la revista ha canviat de nom, de llengua, de format i -és clar- de director, i s’ha convertit en una referència en la comunicació local.

Hores d’ara, cada mes se n’editen 800 exemplars d’unes 90 pàgines que recullen la vida social, política, cultural i quotidiana de Cassà de la Selva, un municipi molt actiu tant a nivell industrial i comercial com a nivell associatiu. Des de 1994, el seu director és el periodista col·legiat Joan Carles Codolà, que també presideix Editora Cassanenca, l'entitat sense ànim de lucre que s'encarrega de mantenir viva la revista.

Joan Carles Codolà, nascut a Cassà de la Selva fa 67 anys, va iniciar la seva carrera periodística l’any 1979 a El Punt Diari, com a primer corresponsal del poble. Després va passar a ser redactor i van ocupar diferents càrrecs, especialment a les seccions de local, successos i esports. Amb Patrici Tixis va impulsar el suplement Tot l’Esport. També ha treballat al Nou Diari, a l’Avui, a l’Ajuntament de Banyoles, a la delegació de Girona de Catalunya Ràdio i al Consell Comarcal de la Selva; i ha col·laborat en molts mitjans de comunicació. Ha escrit diversos llibres, és director i impulsor del portal cassadigital.cat, i el secretari de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal.

L'entrega de premis tindrà lloc el dia 26 d'octubre a les 20 h a l'Auditori Irla, a la seu de la Generalitat a Girona.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram