El pròxim divendres, 14 de juliol, el festival C-65 farà inaugurarà la temporada a Cassà de la Selva, aquesta proposta, que ofereix concerts de jazz d’estiu a la fresca torna, en la seva segona edició amb un programa que farà gaudir als amants del jazz.

El C-65 va creixent com a projecte entre Cassà i Llagostera, amb el doble de formacions musicals programades. Enguany presenta un canvi d’escenari, a Cassà els concerts tindran lloc a l’espai del pati de Can Nadal, uns jardins on gaudir de la bona música amb la postal de fons de l’edifici modernista tant característic com elegant que presideix l’escenari perfecte per una sessió de jazz a la fresca.

El C-65 serveix com a eix d’enllaç entre les dues poblacions, unió musical que vincula el bon jazz de la mà del segell Underpool, programant quatre formacions entre les dues jornades del festival que acabaran amb una jam session oberta a tothom de la mà de Lacus Music.

A més dels concerts que són oberts a tothom i gratuïts, el C-65 ofereix serveis de sopars i bar, per poder complementar la vetllada.

Divendres, 14 de juliol a Cassà encetaran el festival les actuacions de l’Eva Fernández, una jove promesa del jazz, cantant i saxofonista, acompanyada de la guitarra elèctrica de Josep Munar, d'orígens i herències musicals molt diferents, proposen amb aquest projecte, una trobada a mig camí. Jugant amb la dinàmica dels seus instruments com a element principal per traçar aquest viatge sonor fins al punt on es troben. Mentre ella va créixer musicalment a l'entorn de la Sant Andreu jazz band on va tenir oportunitat de compartir escenari amb grans noms del jazz nacionals i internacionals, com Dick Oatts, Terell Staford o Ricard Gili, ell va aprendre a tocar de forma autodidàctica i va iniciar la seva carrera al circuit musical de l'illa, de la mà de noms com Deerick Burrows, Julian Vaughan o al venir a Catalunya, Meritxell Nedermann.

Després de set anys fent música junts a diversos projectes i en els darrers discs de l'Eva, dels quals Munar ha estat arranjador i productor, recopilen en aquest concert a duet algunes composicions pròpies de cadascun, i altres cançons que s'han anat descobrint l'un a l'altre al llarg dels anys.

A continuació actuaran l’Alba Pujals Sextet, l’Alba forma part de l'escena jazzística i de música moderna de Barcelona. Participa en projectes com The Bop Collective, liderat per la saxofonista Irene Reig, Lluc Casares Septet, BAO (Barcelona Art Orchestra), Hip Horns i The Penguins. Ha col·laborat en bandes arreu d'Europa com The Gramophone Allstars, New Cool Collective, C. Tangana. Apologia

“Apologia” és el primer treball discogràfic de la trombonista Alba Pujals com a líder llençat per la discogràfica “The Changes 2023”. Una carta de presentació amb composicions originals i arranjaments interpretats per dues formacions de Barcelona i Nova York. L'àlbum porta per títol “Apologia”, nom d'una de les composicions originals, aquesta es caracteritza per la seva energia i vinculació entre l'actualitat i la tradició Una apologia que preval la música instrumental i una apologia a allò que l'ha format i fet créixer com a músic.

Ha estat enregistrat entre dues grans ciutats, Nova York i Barcelona. La banda Barcelonina composta per Irene Reig i Lluc Casares al saxo, Oriol Vallès a la trompeta, Xavi Torres al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix i Joan Casares a la bateria Músics i amics amb qui l'Alba va començar a introduir se en l'escena jazzística i dels quals l'han inspirat musicalment.

Divendres 21 de juliol a Llagostera, la programació comença amb la veu de la Carmen Lancho i la guitarra d’en Rai Paz, unint el jazz vocal i el jazz instrumental interpretant un repertori que combina clàssics i peces pròpies. Carmen Lancho és una cantant de jazz madrilenya, que als 23 anys va a poc a poc obrint el seu pas per l'escena del jazz espanyola. Especialitzada en el vocalese, Carmen ofereix un repertori ric en estàndards vocals i instrumentals amb lletres originals de la cantant, intercalats alhora amb alguna composició pròpia. Aquesta vegada estrenarà un format a duo amb Rai Paz, guitarrista barceloní apreciat entre altres coses per la seva trajectòria a duo amb nombroses vocalistes al llarg dels anys.

A continuació el sextet d'Ernest Pipó presenta el seu darrer disc “Outside the Church” L’últim disc d’Ernest Pipó com a líder, gravat a Underpool junt a cinc joves músics de l’escena del jazz i del free a Barcelona. Aquest sextet ens fa una proposta basada en els “negro spirituals”, del repertori memorial de la història afroamericana.

Cançons que han passat de generació en generació per via d’innumerables misses són portades a l’àmbit del jazz i la improvització. Les lletres d’aquestes cançons, majoritàriament inspirades per la Bíblia, es posen en veu de la secció de vents en forma de corals, i els nous paissatges sonors on han sigut traslladades tenen la intenció de reivindicar els episodis de violència que sempre han anat de la ma del convertiment forçat dels esclaus negres.

Després de la constant readaptació dels seus arranjaments, aquest repertori es converteix en el primer LP d’Ernest Pipó en forma de set cançons “spirituals” que podrem escoltar aquest 2023 sota el nom “Outside the Church”. Gravat per Sergi Felipe a Underpool el passat novembre del 22, amb els músics Joan Torné a la bateria, Héctor Tejedo al contrabaix, Pablo Martín al saxo tenor, Eduardo Pons al saxo alto, Armand Noguera a la trompeta, i Ernest Pipó a la guitarra i arranjaments.

Les actuacions tindran lloc al pati de Can Nadal a Cassà de la Selva i a la Piscina La Canyera de Llagostera, a les 20:30 h, amb servei de bar i sopar, amb una opció de menú per 12 €. Més informació a culturallagostera.cat i www.cassacultura.cat

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram