Els alumnes de l'escola La Salle de Cassà de la Selva han participat en el Consell Escola, una iniciativa dinamitzada pel Consell Comarcal del Gironès amb el suport dels Ajuntaments dels municipis del Gironès i la col·laboració de la Unió de Botiguers de Cassà, que té com a finalitat fomentar el comerç de proximitat i la petita empresa als més menuts sota el lema "compra en petit, pensa en gran".
El projecte persegueix fer reflexionar sobre l'emprenedoria dels més petits a través de la importància del petit comerç local al nostre municipi, fent-los coneixedors i conscienciant-los de tots els avantatges que genera aquest vital sector emprenedor, com ara donar vida al poble generant activitat, establir relacions de confiança amb una atenció més propera i de qualitat o afavorir el producte de proximitat i crear riquesa local, juntament amb tots els valors que comporta intrínsecament tirar endavant negocis d'aquest estil avui dia, que requereixen estar sempre al peu del canó i haver de remar contra les grans superfícies o el comerç en línia. Addicionalment, amb el projecte també es busca crear nexes i connexions des de les àrees de desenvolupament local amb el Departament d'Ensenyament i fomentar la necessitat de la compra de proximitat.
El passat 24 de febrer es va fer una sessió amb el grup a l'escola on se'ls va explicar què era el petit comerç i perquè és necessària la seva dinamització en el nostre territori. A la jornada també hi va participar l'alcalde, Robert Mundet, juntament amb la tècnica de promoció econòmica del Consell i alguns comerciants de la població (Magnatura, Mapfre, Dausà Moda, Kids & us i Art i Estil RM)
Avui ha tingut lloc la segona jornada, s'ha fet una gimcana amb dos grups de 25 alumnes de 4t curs que han anat a visitar diversos establiments adherits a la Unió de Botiguers de Cassà de la Selva perquè vegin i coneguin de primera mà com funcionen els negocis a través d'una breu explicació dels comerciants, seguida d'un torn de preguntes que prèviament han preparat els alumnes. Concretament, s'han visitat 16 botigues que podem trobar al centre de la població.
Durant el torn de preguntes, els nens i nenes han après com es col·loquen els productes, on els compren, els horaris dels establiments i què ven cada comerç, els infants han après diversos conceptes i valors i han donat importància el fet que hi ha feina "fora d'horari" o a "porta tancada" un cop s'ha acabat la jornada laboral de cara al públic, havent de flexibilitzar el seu horari personal. Han reflexionat sobre el valor de fer allò que t'agrada i de ser feliç amb el teu dia a dia com a comerciant. S'han sorprès en conèixer negocis centenaris, que han passat de pares a fills any rere any, han conegut el significat de vendre experiències, d'acompanyar el client més enllà de la mateixa venda amb la creació d'un vincle de confiança amb el client i un assessorament personal. Una vegada fetes les preguntes preparades els nens i nenes n'improvisaven sobre la marxa mentre aprenien com emprendre un negoci.
Per acabar, El conseller de l'àrea de desenvolupament local Toni Vidal, l'alcalde de Cassà de la Selva Robert Mundet i el president de la Unió de Botiguers de Cassà de la Selva Jordi Tubert han dirigit unes paraules finals als infants i els han entregat un petit obsequi de record.
Subscriu-te al bot de Telegram