A Catalunya, calen 13.000 donacions per fer front a les necessitats dels pacients. Les festes i el fred són dos motius que provoquen que menys persones vinguin a donar sang. Malgrat això, els hospitals continuen amb la seva activitat de transfusió.

Per remuntar les donacions i cobrir les necessitats de les persones necessiten sang, demanem a tothom que es trobi bé de salut que vingui a donar les properes dues setmanes.

La donació és sempre imprescindible

Tots els grups són necessaris, però ara especialment l’A- i el 0-, l’universal, són els que es troben es una situació més crítica.

Avui hi ha menys de 6.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats.

Per poder remuntar les reserves, cada dia caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:
-Tingui entre 18 i 70 anys
-Pesi 50 quilos o més
-En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

On es pot donar sang?

Es pot donar sang a Cassà el dissabte 28 de gener de 16 a 21 h al pavelló municipal i en els 12 grans hospitals on el Banc de Sang té un espai de donació o bé en diverses col·lectes que s’organitzen cada dia per tot Catalunya.

Al web donarsang.gencat.cat pots consultar tots els punts de donació disponibles.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram