L'Ajuntament de Cassà ha rebut el guardó per setè any consecutiu, aquest distintiu s'atorga als ajuntaments que aconsegueixen la puntuació del 100% en els indicadors de transparència i qualitat en la seva web corporativa. En el cas de Cassà és l'únic municipi de més de 10.000 habitants de les comarques gironines que rep el guardó.

En aquesta edició els indicadors s'han endurit en els temes que fan referència a la publicació de les agendes institucionals, els codis de conducta, les resolucions judicials publicades o la publicació del pressupost municipal amb la representació gràfica de la seva execució. El conjunt d'indicadors tenen en compte la informació que es facilita sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col•lectius i econòmics, també l'accessibilitat i la qualitat de la informació publicada, la participació ciutadana i les eines que es posen a l'abast de la ciutadania per participar.

Segell i mapa "Infoparticipa"

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir del Mapa Infoparticipa, una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l’any 2012 i que ara la gestiona ell nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruit de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i Publiradio. S’avaluen els 947 webs d’Ajuntaments catalans que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

Podeu veure el mapa interactiu on apareixen tots els ajuntaments i les seves puntuacions: https://www.mapainfoparticipa.com/ 

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram