La Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva celebrarà de l’11 al 13 de febrer la seva 22ena edició amb una programació de primer nivell que enguany presta una especial atenció al gènere de la ciència ficció.
Enguany tornarem a comptar amb tots els ingredients clàssics de la MACCA, com el Correcurts, els tallers d’stop-motion i l’animació per a mainada, i per segona edició consecutiva ens acostarem també al còmic amb un convidat excepcional: Albert Monteys. Un dels autors catalans més destacats dels últims temps serà a Cassà per a presentar els seus darrers treballs i guiar-nos per l’exposició més completa que se li ha dedicat.

PROJECCIÓ D’“EL CONGRESO”

Divendres 11 de febrer, 20:00, Sala Centre Recreatiu
L’habitual finestra a l’animació per a adults s’obre aquesta edició amb la projecció d’”El Congreso”, una singular joia del cinema d’animació recent basada en una novel•la del geni de la ciència ficció Stanislaw Lem. Ari Folman, director del premiat documental animat “Vals con Bashir”, barreja imatge real, cultura pop i diverses tècniques d’animació en una pel•lícula hipnòtica, atrevida i espectacular protagonitzada per dos gegants, Robin Wright i Harvey Keitel.

XERRADA D’ALBERT MONTEYS I INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “ELS UNIVERSOS D’ALBERT MONTEYS”

Dissabte 12 de febrer, 11:00, Les Golfes de Can Trinxeria
Excepcional ocasió per a conèixer de primera mà un dels autors de còmic més destacats de l’actualitat, el barceloní Albert Monteys. La MACCA portarà a Cassà les exposicions “Els universos d’Albert Monteys”, produïda per Ficomic per al Museu Nacional d'Art de Catalunya, i “Somnis de robot: 100 anys imaginant éssers artificials”, produïda pel Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona 42, i comptarà amb la presència del mateix Albert Monteys per a presentar-les.
“Els universos d’Albert Monteys” revisa les obres d’aquest autor ambientades en els gèneres de la fantasia i la ciència-ficció. Treballs com “Carlitos Fax”, “¡Universo!” (finalista als prestigiosos premis Eisner i millor obra d'autor espanyol al Saló del Còmic de Barcelona 2019), “Solid State”, “Calavera Lunar” i la recent i aclamada adaptació de “Matadero Cinco” de Kurt Vonnegut. L’exposició il•lustra aquest recorregut de Monteys pel gènere amb peces originals i objectes (figures, llibres, còmics) de ciència-ficció que han influït en l’autor, i també afegeix una sèrie de dibuixos fets per a l’ocasió que aporten el personal punt de vista de Monteys sobre les seves obres. “Els universos de Monteys” és la primera mostra monogràfica que el Museu Nacional d’Art de Catalunya ha dedicat a un autor català de còmic, i de forma excepcional ha sortit per primera vegada del MNAC per aterrar a Cassà.
Aquesta mostra es complementa amb el treball que Monteys va fer per a l’exposició “Somnis de robot” del Festival 42 de Barcelona. Es tracta d’un espectacular recorregut pels robots més emblemàtics de la literatura i el còmic que Monteys ha recreat en grans figures que s’acompanyen amb textos dels especialistes en ciència-ficció Sergi Viciana i Susana Vallejo.
Aquesta és la primera vegada que les dues exposicions es poden veure juntes, gràcies a la col•laboració de Ficomic i de l’Institut de Cultura de Barcelona.

EL MEU PRIMER FESTIVAL

Dissabte 12 de febrer, 16:30 i 18:00, Sala Centre Recreatiu
Tot un clàssic de la mostra, imprescindible per a iniciar els més petits en el món de l’animació i descobrir un cinema singular, insòlit i d’arreu del món. S’ofereixen dues sessions, amb una selecció de curtmetratges per a majors de 2 anys i de 7 anys, respectivament.

CONCURS CORRECURTS

Rodatge i edició dels curtmetratges dissabte 12 de febrer. Projecció i entrega de premis diumenge 13 a les 19:00, Sala Centre Recreatiu i en streaming.
Consolidat des de fa anys com l’activitat bandera de la MACCA i en una cita per a creadors audiovisuals d’arreu de Catalunya, el Correcurts assoleix la divuitena edició després de sobreviure fins i tot a una pandèmia. Enguany recupera algunes de les condicions originals, com el rodatge d’exteriors a Cassà i la projecció i entrega de premis presencial, però mantenint l’emissió en streaming per a poder-la seguir també des de casa, a través del canal de Youtube del Cineclub i a www.cassa.cat/maccadirecte.

CORRECURTS JÚNIOR

Rodatge i edició dels curtmetratges del divendres 11 al diumenge 13 de febrer
Projecció i entrega de premis diumenge 13 de febrer a les 17:30, Sala Centre Recreatiu i en streaming.
Quarta edició de la versió del Correcurts per a menors de 16 anys. Com al seu germà gran, els participants han d’idear, rodar i editar (en aquest cas, en 40 hores) un curtmetratge de dos minuts. El guanyador s’endurà 150 euros en vals de compra per als comerços de Cassà. La projecció també es podrà seguir pel canal de Youtube del Cineclub i a cassa.cat/maccadirecte.

PREMI DOMÈNEC TORRENT I GELMÀ

Diumenge 13 de febrer, 18:30, Sala Centre Recreatiu
El premi Domènec Torrent i Gelmà, destinat a persones i entitats que treballen per mantenir el cinema als pobles, arriba a la dissetena edició. En aquesta ocasió es vol reconèixer la tasca de la bisbalenca Sefa Ponsatí, pionera en la distribució de cinema d’animació, fundadora de l’associació Cinètic i una de les figures de referència del gènere a Catalunya.

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram