Ahir al ple municipal ordinari es va aprovar la modificació del redactat de l'ordenança que regula l'impost de plusvàlua.

El passat mes d'octubre el Tribunal Constitucional es va pronunciar amb una sentència que va tombar l'impost. Llavors es va regular el càlcul de l'impost de manera que el contribuent pot escollir dues opcions per fer el càlcul de l'import a pagar i triar la que li sigui més beneficiosa, a més en el cas de les operacions on la venda no produeixi cap guany, el contribuent quedarà exempt de pagar l'impost. En el cas de Cassà, el ple ahir va aprovar el percentatge del 30% dins els paràmetres que fixa la llei, amb l'acord de tots els partits.

Adhesió al Pla de Serveis d'Assistència i Cooperació Tècnica en matèria de Gestió Energètica.

L'adhesió es va aprovar també per unanimitat, aquesta iniciativa té com a objectiu la millora de la gestió energètica a les diferents àrees de l'ajuntament d'acord amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i també pot representar una reducció de costos en la gestió energètica.

Restitució de l'horari prepandèmia de la zona blava

L'equip de govern va informar al ple sobre la restitució de l'horari habitual de la zona blava, fins ara només estava vigent als matins i ara tornarà a ser de pagament de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 20 h i dissabtes de 9 a 13 h. Aquesta mesura pretén recuperar la disponibilitat de places d'aparcaments a la zona comercial i facilitar la mobilitat i l'accés als comerços.

Estat de les obres del carrer Indústria i la riera del polígon

Al ple també es va informar sobre l'estat de les obres del carrer Indústria, el regidor Christian Cortés va exposar que a causa de l'afectació per Covid a diferents equips de les obres, els treballs finals han patit retards. En aquest sentit, va informar que ara s'estan col•locant els panots i en els propers dies l'obra podria estar acabada. Pel que fa a l'endegament de la riera del polígon, la part constructiva ja està finalitzada.

Comencen les obres per a la construcció d'una pista de Pumptrack

Aquests dies han començat les obres per a la construcció de la pista de Pumptrack, el projecte guanyador de l'edició de 2020 dels pressupostos participatius. Es preveu que les obres finalitzin amb dues setmanes i la instal•lació pugui estar disponible el mes vinent.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram