Silvana és un documental que dibuixa el camí d'una rapera cap a l'èxit, la seva història no és només sobre la superació, parla de la seva lluita com a lesbiana, feminista i antiracista.

Un exemple per a noves generacions a Suècia que ha traspassat les fronteres també del rap o de la música, les seves lletres crítiques en el fons reivindiquen l'essència de la lluita per la llibertat de l'individu. El documental expressa la seva força inspiradora per superar els moments més difícils.

Un retrat que serveix de tret de sortida del nou programa del Diver(SOS), aquest projecte té com a objectiu fomentar el respecte cap a la diversitat de la societat catalana en general i la cassanenca en particular. Aquest semestre trobarem una programació que inclou l'obra de teatre "La Motxilla de l'Ada", una història TRANSformadora sobre la identitat de gènere, dissabte 29 de gener a la Sala Centre Recreatiu. Els Petits marxants de paraules també participaran en el projecte amb Di(R)versos, un recital de poesia on donaran veu a diferents maneres de veure la vida, el 13 de febrer a Les Golfes de Can Trinxeria.

Les titelles de "Cua de Sirena" donen vida al conte que porta el mateix títol i que trenca amb el binarisme de gènere, qui diu que estem obligats a escollir? Aquest espectacle oferirà dues representacions el diumenge 20 de febrer a les Golfes de Can Trinxeria.

L'Albert Boira portarà 'L'Humor de Transmissió Sexual" a la Sala del Centre Recreatiu en forma de monòlegs, trencant tabús sense vergonya per riure sense complexos, també farà dues actuacions el dia 6 de març. Seguint amb humor, Las XL cantaran "Abandónate mucho" en un espectacle músic teatral que deconstrueix el mite de l'amor romàntic, les podreu veure el 12 de març també a la Sala Centre Recreatiu.

Diver(SOS) també programa un taller de rap i rima "Versemblant" per tractar temes com el sexisme o el racisme a l'Espai Jove l'Escorxador, aquest taller que es farà el 18 de març està dirigit a joves d'entre 12 i 19 anys. El Racó del Joc inclourà una sessió per fomentar el coneixement i el respecte a la diversitat, el 27 de març per a famílies amb infants i adolescents de 4 a 15 anys.

Bel Olid i Pol Galofre tractaran la criança flexible, plantejant si és possible criar persones més enllà del binarisme. Des de la seva experiència personal amb la criança de la seva criatura amb una òptica neutra, aquesta parella ha parlat obertament als mitjans sobre la maternitat i paternitat trans, de l'embaràs a l'educació i la convivència i socialització amb gènere neutre. El 13 de maig a Can Trinxeria ens parlaran sobre la seva aposta per la criança lliure de gènere.

El darrer acte del programa ens portarà a l'Anna Freixas per presentar el seu llibre "Yo vieja", un recorregut pels drets humans a la vellesa, i concretament pels drets de les dones. Freixas també intenta visibi¬litzar determinats factors que consoliden els estereotips que la societat té sobre les veteranes. Yo, vieja és un cant a la llibertat i la desimboltura, a la vellesa confortable i afirmativa. Amb la pretensió que entre totes acon-seguim viure una edat més gran elegant, relaxada i ferma.

Diver(SOS) presenta un programa transversal i amb activitats per a totes les edats dirigides a promoure el coneixement, la normalització i el respecte a la diversitat sexual i de gènere.

El cartell i les imatges del programa són il•lustracions originals de la Clara Mitjavila, una il•lustradora cassanenca que ha sabut captar l'essència de la diversitat i donar-li color i una empremta que dibuixa característiques personals i a la vegada universals representant els trets identitaris del projecte.

Podreu reservar les vostres entrades a cassacultura.cat. Trobareu el programa complet i descarregable a DIVER(SOS).


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram