Les obres que s’estan fent a la depuradora de Cassà de la Selva permetran duplicar la capacitat actual i resoldran les problemàtiques existents de sobreeiximents d'aigües en les èpoques més plujoses així com evitarà la inundació dels camps de la zona. Aquesta infraestructura s'està construint en paral•lel amb les instal•lacions actuals que no deixaran de funcionar en cap moment.

L'estat de les obres, que està molt avançat, progressa segons la previsió i s'estima que podrien estar acabades al setembre, i que la depuradora podria treballar a ple rendiment a partir de l'octubre. Aquesta ampliació feia molts anys que s'esperava al territori i permetrà que la capacitat de la depuradora arribi a depurar l'aigua per una població màxima de 30.000 persones. Ara mateix la població de referència de la depuradora sumant les poblacions totals de Llagostera i Cassà és de 19.000 persones, per tant, es preveu que la infraestructura garanteixi el sanejament de l'aigua durant molts anys.

Les instal•lacions comptaran amb un nou sistema de bombament a la xarxa de col•lectors i una nova línia de tractament biològic que millorarà molt l'eficiència del tractament que incorpora l'eliminació de nutrients, a més de la matèria orgànica com fins ara, i control d'aigües residuals. A més els fangs que es separen en el procés aniran a parar a una sitja nova des d'on s'envien posteriorment a plantes de reciclatge. Aquestes obres han suposat una inversió de 3,6 milions d'euros per part de l'ACA i un augment de la capacitat que passarà de tractar 3114m3/dia a tractar 5968m3/dia.

A conseqüència de les millores a l'eficiència del tractament i de l'augment de la capacitat fins al doble de l'actual, s'acabaran els actuals problemes de sobreeiximents i l'impacte mediambiental que això provocava a les rieres i camps.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram