Avui al migdia ha tingut lloc davant de l’Ajuntament de Cassà de la Selva (Can Nadal) un minut de silenci en record de totes les víctimes de violència masclista i vicària, contra totes les formes d'agressió masclista, en un acte conjunt amb les federacions catalana i espanyola de municipis.

Aquests darrers dies s'ha conegut el tràgic desenllaç de la desaparició de dues nenes a Tenerife. Aquest cas posa de manifest la violència vicària, una de les formes de la violència masclista que consisteix a utilitzar els fills i les filles per castigar les mares.

Des del 2013, més de 1000 dones han mort assassinades per les seves parelles o ex parelles, 41 menors han mort a mans del pare, parella o ex parella de la mare i 303 han quedat orfes.

Condemnem qualsevol classe de violència masclista i demanem que la legislació protegeixi les víctimes directes i indirectes que sovint queden en un segon pla pel que fa a les condemnes i les mesures de protecció.

En les setmanes vinents es preveu que entri en vigor una nova Llei de Protecció de la Infància i l'Adolescència davant la Violència que inclourà la violència vicària com a forma de violència contra les dones i perquè preveu la suspensió dels règims de visites quan hi ha una sentència o fins i tot quan hi ha indicis.

Com a societat, a més de condemnar, hem de ser capaços de protegir a les víctimes, denunciant qualsevol forma de maltractament i donar suport i recolzament social, institucional i jurídic a les víctimes.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram