● La memòria recull, entre les actuacions més rellevants, l’adquisició de la finca forestal al paratge del Montigalar, l’enderrocament d’estructures obsoletes al pla dels Vents o la instal•lació de comptadors de visitants als accessos al massís de les Gavarres.

● El president del Consorci, Pau Presas, ha explicat que malgrat el context de pandèmia que ha obligat a adaptar l’organització d’actes, l’activitat de l’ens no s’ha aturat i que s’encaren els propers anys «en coordinació i amb la participació activa de tots els agents públics i privats».

● «L’objectiu és que el Consorci esdevingui un espai de trobada de tots aquells que estimen i treballen per a les Gavarres”, ha afegit el president Pau Presas.

El Consorci de les Gavarres ha publicat la memòria anual corresponent a l’any 2020. El document recull les activitats realitzades en el decurs de l’any passat destinades a seguir conservant i difonent el patrimoni natural i cultural de l’Espai Natural Protegit del Massís de les Gavarres.

El Consorci s’ha hagut d’adaptar al context de la pandèmia de la COVID-19 a l’hora d’organitzar actes i activitats. Tot i així, Pau Presas, president del Consorci de les Gavarres, ha destacat que el Consorci «no s'ha aturat, s’ha consolidat l’estructura tècnica de l’entitat, i encarem els propers anys, en coordinació i amb la participació activa de tots els agents públics i privats".

En aquest sentit, Pau Presas ha recordat que la setmana passada es va presentar el Pla Estratègic del Consorci de les Gavarres 2021-2025, que es concep com «una eina i un full de ruta per protegir i valorar l’Espai Natural Protegit del Massís de les Gavarres i els municipis i entitats que en formen part».

«Amb el Pla Estratègic hem dissenyat un full de ruta per preservar el patrimoni cultural, natural i històric del massís. I tenim l’objectiu que el Consorci esdevingui un espai de trobada de tots aquells que estimen i treballen per a les Gavarres”, ha afegit el president del Consorci, Pau Presas.

A la memòria anual que s’ha presentat es poden consultar les accions dutes a terme durant el 2020, dividides per sectors: natura, dinamització local, ús públic, educació i divulgació i cultura, així com els resultats dels Premis Gavarres 2020. Entre les més rellevants destaquen l’adquisició de la finca forestal al paratge del Montigalar, l’enderrocament d’estructures obsoletes al pla dels Vents o la instal•lació de comptadors de visitants als accessos al massís.

La memòria recull també les dades numèriques sobre senyalització del massís, actuacions en finques públiques, activitats educatives i divulgatives o intervencions d’ús públic, entre d’altres.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram