Aquest passat cap de setmana les 175 persones inscrites al concurs d’escriptura ràpida, Correlletres, de Cassà de la Selva han rebut la paraula que havien d’incloure en els seus escrits, i han disposat de 48 hores per presentar-ho.

El concurs Correlletres, dels Premis Literaris de Cassà, és completament en línia i té unes característiques peculiars. Els relats i poemes són de contingut lliure i els organitzadors proposen una paraula o motiu que s’ha d’incloure dins de l’escrit. La dificultat del concurs, és el poc temps per escriure, ja que només disposen de 48 h. La facilitat, es que poden participar-hi des de qualsevol lloc.

Finalment, 82 persones han presentat els seus escrits dins del termini establert. L’Àrea de Cultura de Cassà ha rebut 44 poesies i 38 narracions que ben aviat seran revisades pel jurat. L’extraordinària participació del 2020, a causa del confinament domiciliari d’aquell moment, va servir per donar a conèixer el concurs arreu dels Països Catalans.

Algunes de les persones participants d’aquesta edició han escrit des de Castelldans, Igualada, Tarragona, Tortosa, Reus, Sant Vicenç de Castellet i Palma de Mallorca, malgrat que a les inscripcions, hi havia persones d’altres indrets com Andorra.

El divendres 19 de març, les participants van rebre un correu electrònic amb la paraula que havien d’incorporar els seus escrits, i que era, ‘pistrincs’. Aquesta paraula, molt utilitzada fa anys a Cassà de la Selva, significa diners o calerons.

Premis literaris escolars

En aquest concurs hi participen els centres escolars del municipi. Els alumnes, a partir d’un taller d’escriptura creativa redacten les seves obres a l’aula.

Les categories dels premis escolars:

• Premi Manel Tolosà que hi participen els alumnes de 5è i 6è primària.
• Premi Joan Codolà amb els alumnes de 3r i 4t de secundària.

Gala i entrega de premis

El proper dissabte 24 d’abril se celebrarà a la Sala del Centre Recreatiu la 55ª Festa Literària amb l’entrega dels premis als guanyadors/es de cada categoria. El mateix dia també s’entregaran els premis del 18è Concurs de Punts de Llibre. Aquesta gala, a causa de l’aforament actual, també es podrà seguir en línia.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram