L’ajuntament de Cassà, a principis de febrer ha fet la revisió i neteja de les 10 caixes niu que estan col•locades a parcs i arbrat viari del municipi. Aquestes caixes es van instal•lar l’any 2017 per a fomentar la cria dels ocells insectívors i aquest any 2021 està previst instal•lar-ne una desena més.
La revisió de les caixes niu consisteix en la comprovació del seu correcte funcionament, i en la neteja de les restes dels nius d’anys anteriors, que poden dissuadir o perjudicar als ocells que les tornin a utilitzar.
L’Ajuntament, seguint les noves tendències europees, prioritza la utilització de mètodes més naturals i menys agressius amb el medi i les persones pel control de plagues, evitant sempre que sigui possible l’ús de productes tòxics. Per això els ocells insectívors, que mengen centenars d’insectes diàriament, son uns grans aliats. La majoria de les caixes estan ocupades per mallerengues.
Està previst que, com cada any, en les properes setmanes arribin reforços per al control de plagues, ja que les orenetes i falciots son molt més voraços, encara que els petits pàrids arriben a devorar milers d’insectes cada una diàriament.
És per aquesta gran voracitat que els ocells insectívors son tan beneficiosos per les persones i plantes, i és per això que la legislació protegeix aquests ocells evitant que es molestin o malmetin els seus nius, i protegeix també d’altres insectívors com els ratpenats, també coma peça clau per a la preservació de l’equilibri ecològic.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram