La Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva no s’atura per la pandèmia i celebrarà la seva 21ena edició durant la primera setmana de febrer, amb un ambiciós programa que vol arribar arreu. Per primera vegada la majoria d’activitats es podran seguir a través d’emissions en streaming, ja que el manteniment del confinament municipal no permetrà al públic de fora de Cassà assistir als actes. Les entrades per accedir als actes, s'ha de reservar previament a cassa.cat/macca.

És el cas d’una de les apostes d’aquesta edició 2021, la presentació en exclusiva de “Forn de calç”, la primera antologia dedicada al còmic independent en català. Es tracta d’un projecte d’Extinció Edicions, coordinat per Marc Charles, que veurà la llum el proper mes d’abril, i que presentarem en format híbrid, amb un acte a Les Golfes de Can Trinxeria que també es retransmetrà en streaming a través del canal cassa.cat/maccadirecte.

També s’emetrà en directe el plat fort de la programació de la MACCA, el concurs de curtmetratges ràpids Correcurts i la seva versió infantil Correcurts Jr, que s’han adaptat a les circumstàncies de la pandèmia. L’experiència adquirida el passat mes d’abril amb el Confinacurts, una edició especial creada durant el primer confinament, ha permès tirar endavant una edició plenament adaptada a les restriccions actuals de mobilitat. A la cerimònia d’entrega només hi podrà assistir un representant de cada equip, sempre que siguin cassanencs i per tant no hagin trencat el confinament municipal.

Cal destacar que enguany la MACCA augmenta el nombre de premis, ja que el Correcurts Jr suma nous premis i també es premiarà els guanyadors del nou concurs de recreació de pintures famoses, que obrirà la programació el divendres 5 de febrer. Tot seguit us detallem els actes d’aquesta MACCA 2021. Tots els actes són gratuïts i les entrades es poden reservar a www.cassa.cat/macca.

PROJECCIÓ DE “RUBEN BRANDT, COLECCIONISTA” I CONCURS DE RECREACIÓ DE PINTURES

Divendres 5 de febrer, 19:00, sala Centre Recreatiu

La MACCA torna a obrir una finestra a l’animació per a adults amb la projecció de “Ruben Brandt, col•leccionista” (Milorad Krstic, 2018), una apassionant i entretinguda fusió entre cinema d’animació i història de la pintura que barreja gèneres i referències pictòriques. La sessió es vol apropar al món de l’art d’una manera divertida i participativa, i per això el Cineclub ha convocat un concurs de recreació de pintures famoses, seguint l’exemple que van engegar diversos museus durant la passada primavera. Les fotografies es poden enviar al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. fins el dimecres 3 de febrer, i els guanyadors s’enduran un àpat per a dues persones al Centre Recreatiu de Cassà de la Selva, que col•labora en aquesta sessió.

PRESENTACIÓ DE “FORN DE CALÇ”, PRIMERA ANTOLOGIA DE CÒMIC INDEPENDENT EN CATALÀ

Dissabte 6 de febrer, 11:00, Les Golfes de Can Trinxeria

Presentació en exclusiva de “Forn de Calç”, una aposta editorial d'Extinció Edicions coordinada pel periodista especialitzat en còmics Marc Charles. La presentació comptarà amb la seva presència i la de Pep Brocal, prestigiós autor amb més de 30 anys de carrera professional i reconeixements com el darrer premi Ara de còmic de no ficció en català i el premi a millor obra nacional 2019 de l’Associació de Crítics i Divulgadors de Còmic d’Espanya. La xerrada es podrà seguir també en streaming a través de www.cassa.cat/maccadirecte.

CORRECURTS JÚNIOR

Rodatge i edició dels curtmetratges del divendres 5 de febrer al diumenge 7 de febrer

Projecció i entrega de premis el diumenge 7 de febrer, 18:00, Sala Centre Recreatiu i per Youtube

El Correcurts Jr, la versió per a menors de 16 anys de la nostra activitat més emblemàtica, arriba a la tercera edició plenament adaptada a la pandèmia, i amb nous al•licients en forma de premis. Els participants han d’idear, rodar i editar en 40 hores un curtmetratge de dos minuts. El guanyador s’endurà 150 euros en vals de compra per als comerços de Cassà, en col•laboració amb l’Unió de Botiguers de Cassà. La projecció es farà el diumenge 7 de febrer a la sala Centre Recreatiu, i es podrà seguir pel canal de Youtube del Cineclub i a www.cassa.cat/maccadirecte.

CONCURS CORRECURTS

Dissabte 6 de febrer. Projecció de tots els treballs el diumenge 7 a les 19:00, a la Sala Centre Recreatiu i per Youtube.

La dissetena edició del Correcurts, un concurs únic en el panorama cinematogràfic català, s’adapta també a les circumstàncies de la pandèmia. Els participants no hauran de rodar els exteriors a Cassà, tot i que se’ls exigirà una referència concreta, i tampoc caldrà que hi vinguin a recollir l’objecte que ha de protagonitzar el curt. L’entrega dels treballs serà únicament online i la projecció i entrega de premis s’emetrà en directe pel canal de Youtube del Cineclub Vuitimig i a www.cassa.cat/maccadirecte.

EL MEU PRIMER FESTIVAL

Dissabte 6 de febrer, 16:30, sala Centre Recreatiu

Torna la selecció de curts animats d’El Meu Primer Festival per la tarda del dissabte, tradicionalment consagrada al cinema infantil. S’oferiran dues sessions de gran qualitat, una per a mainada a partir de dos anys (16:30), i una altra per nens a partir de 7 anys (18:00). El personatge del Senyor Claqueta dinamitzarà les sessions i votacions. En cas que les restriccions de mobilitat augmentin fins a confinament domiciliari, els dos programes es podran veure online durant tot el cap de setmana.

PREMI DOMÈNEC TORRENT I GELMÀ

El premi Domènec Torrent i Gelmà, destinat a persones i entitats que treballen per mantenir el cinema als pobles, arriba a la setzena edició. En aquesta ocasió es vol reconèixer la cooperativa Cinema4You, que en aquest any tant complicat ha recuperat l’activitat del cinema Arinco de Palamós. L’entrega del premi es farà en una sessió especial durant la programació de cinema a la fresca del proper estiu.

ALTRES ACTIVITATS

La programació de la MACCA compta també amb altres activitats, com tallers de cinema d’animació per als alumnes de tercer de primària de les 3 escoles de Cassà. La tradicional L’hora del Conte, en col•laboració amb la biblioteca de Cassà, també serà en format virtual. Podrem veure els Contes de pel•lícula d’Albert Estengre.

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram