Avui s’ha administrat la primera dosi de la vacuna a les persones usuàries de la Residència Geriàtrica Sant Josep de Cassà i també al personal sanitari i cuidadors/es del centre. En total s’han administrat 105 dosis, i la resta es farà properament.

Un equip de l’Institut Català de Salut s’ha desplaçat fins al centre per administrar la primera dosi de la vacuna a les persones usuàries de la residència i als treballadors i treballadores. Actualment hi ha 56 residents, i 63 treballadors/es entre el personal d’atenció directe i indirecte.
La vacuna que se subministra, es la de Pfizer–BioNTech, que es la que està disponible actualment. Aquesta setmana ha coincidit que s’han fet les proves PCR als residents, i que ja estaven previstes segons el protocol del Departament al finalitzar el període nadalenc. També s’han les proves als treballadors/es, que els hi fan setmanalment, combinant PCR i TAR (test ràpid d’antígens). Totes les proves del centre han sortit negatives. Per administrar les vacunes, ha calgut el consentiment conforme autoritzen a rebre primera dosis de la vacuna.
Aquestes són les primeres vacunes que s’han administrat a Cassà de la Selva, ja que els professionals del CAP Cassà, es van desplaçar a Girona per rebre la seva vacuna.
Seguint els protocols marcats pel Departament de Salut, la segona dosi de la vacuna serà administrada amb 21 dies de diferència. L’objectiu de la vacunació és prevenir la malaltia i disminuir-ne la gravetat i mortalitat actual.
Recordem que les primeres dosis de la vacuna van arribar a Catalunya el 27 de desembre. Degut a la disponibilitat gradual de les dosis, s’ha establert una prioritat dels grups de població a vacunar en cadascuna de les etapes establertes.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram