L’Agència Catalana de l’Aigua ha iniciat les obres per ampliar la depuradora que dóna servei als municipis de Cassà de la Selva i Llagostera, per adequar-la a les necessitats de sanejament actuals i futures.
L’obra ha estat reivindicada des de fa molt anys per l’Ajuntament de Cassà. La Generalitat de Catalunya va presentar un primer projecte d’ampliació l’any 2008 i no ha estat fins aquest any 2020 que s’han pogut començar a executar els treballs.
El projecte permetrà duplicar la capacitat de tractament de la depuradora actual, passant dels 2.984 als 5.968 m3/dia. La planta millorarà la qualitat de l’aigua tractada amb l’eliminació de nutrients. La nova estació de bombament de la xarxa de col•lectors i les diverses actuacions estan orientades a reduir els sobreeiximents en episodis de pluges intenses i el seu impacte sobre el medi.
Les obres d’ampliació i millora de la depuradora existent consisteixen en la construcció d’un nou reactor biològic, un decantador secundari, un espessidor de fangs, un tanc anòxic i un edifici de bufants per duplicar la seva capacitat actual. També inclouran la construcció d’una estació de bombament amb un col•lector a pressió, la construcció de noves arquetes i la instal•lació de nous automatismes i sistemes de control per millorar els actuals.
L’actuació tindrà una durada d’uns 9 mesos i suposa una inversió de 3,6 milions d’euros que anirà a càrrec de l’ACA. A principis de l’any 2021 es preveu començar a obrir rases per a les futures canalitzacions. Les obres, podran provocar talls de trànsit o la modificació puntual dels accessos per als veïns.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram