L'historiador Miquel Correyero impartirà aquest dimecres 16 de setembre la conferència "Marull, un poble argentí amb arrels cassanenques" dins el cicle Cassanencs arreu del món" organitzat per l'AMCS (Arxiu Municipal de Cassà de la Selva).
L'any 1777, Francesc Salvi Marull –fill de l'apotecari cassanenc Francesc Marull–, adquiria una farmàcia al carrer Trinitat de la capital de l'Argentina. Amb els anys va esdevenir un prestigiós apotecari i emprenedor, aconseguint una gran fortuna. Entre els diferents negocis destacaven els relacionats, principalment, amb la importació de medicines i amb les exportacions de cuir a Espanya. La nissaga dels Marull va continuar vinculada al món de la farmàcia i els negocis, fins que l'any 1912, Mariano Marull –besnét de Francesc Salvi–, fundà un poble a la província de Còrdova, a l'Argentina, que duria el seu propi cognom.
Miquel Correyero Ayala és llicenciat en Història, fotògraf, profesor i autor de diversos treballs.
La conferència, que havia estat ajornada a causa de la COVID-19, tindrà lloc al pati de can Trinxeria a les 8 del vespre.
Aquest acte complirà amb els protocols de la Covid, tindrà un aforament limitat i per accedir al recinte cal haver adquirit una entrada gratuïta a tràvés del web www.cassacultura.cat


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram