L'historiador Xavier Niell i Ciurana impartirà la conferència "Corrandes d'exili" dins el cicle “Cassanencs arreu del món", dimecres 9 de setembre a les 8 del vespre al pati de Can Trinxeria.
En aquesta sessió es donarà a conèixer quin va ser el destí del personal polític de Cassà de la Selva un cop acabada la Guerra Civil. Tot i que durant el conflicte armat en el terme municipal de Cassà no es van produir actes de violència entre els seus convilatans, en part gràcies a la gestió política que va realitzar l'Ajuntament, en finalitzar la guerra els representants polítics locals durant la República van patir els efectes de la repressió franquista.
Moltes d’aquestes persones foren detingudes i empresonades, i els seus béns, confiscats, mentre que d'altres es veieren obligades a un exili forçòs o a ingresar a camps de concentració i a batallons de treballadors.
El conferenciant, Xavier Niell, és llicenciat en Història, arqueòleg i Màster en Iniciació a la Recerca en Humanitats. La seva especialitat és la prehistòria, però ha realitzat recerques sobre la Guerra Civil a Cassà de la Selva, i és autor de diverses publicacions.
L'acte complirà amb els protocols de la Covid-19. Tindrà l’aforament limitat i per accedir al recinte cal haver adquirit prèviament una entrada gratuïta a través de cassacultura.cat.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram