Aquest estiu a Cassà de la Selva han començat les obres dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius del 2019.

Algunes de les obres, com les de l’escola Puig d’Arques, ja han començat fa uns dies, i la resta es preveu que comencin en breu i finalitzin aquest mes de setembre.
Els projectes que s’han portat a terme, són les tres opcions guanyadores de l’any 2019, a les quals s’hi han destinat els 60.000 euros des pressupostos participatius.
La proposta guanyadora va ser la Millora dels elements de joc dels patis de les escoles públiques del poble amb 22.000 euros que anaven repartits entre els dos centres públics del municipi.
• A l’escola Puig d’Arques, després de les demandes de la direcció i l’AMPA, s’ha reorientat l’obra inicial per fer-hi dues noves pistes de formigó de 15 per 30 metres. Per fer aquesta obra, s’ha tret tot el paviment actual, i a la resta de pati, s’hi posarà sauló
• Aquestes obres aniran a càrrec de l’empresa Germans Cañet-Xirgu S.L.
• A l’Escola Aldric s’hi posaran uns elements per a la mainada que consistiran en una muntanya de terra amb diferents tobogans.
• Aquestes obres aniran a càrrec de Prodiur, Xavier Alsina i Happyludic.

La segona proposta que va sortir escollida, va ser la Millora del parc infantil de l’Estació.
• En aquest cas, ja que el parc infantil de l’Estació està molt limitat d’espai, s’ha optat per ampliar-lo cap a la zona de l’Ajuntament i posar-hi nous elements, alguns d’ells adaptats.
En aquest punt s’hi posarà una xarxa piramidal de 4,5m alçada, una molla de cotxe 4x4, una caseta amb tobogan i també dos elements més adaptats per a infants amb mobilitat reduïda, que seran un gronxador i una molla d’elefant.
• Aquestes obres realitzades per Prodiur, Happyludic, tenen un cost d’uns 18.000 €.

I la tercera proposta més votada, va ser la Millora del mobiliari de les pistes poliesportives existents a l’aire lliure. Aquesta proposta consisteix en ampliar i millorar diferents pistes poliesportives del municipi que hi ha a l’aire lliure.
• En el parc dels Fruiters, s’hi posaran 4 cistelles antivandàliques per jugar a bàsquet, s’anivellarà el terreny actual i es refaran els perímetres de la canalització d’aigües pluvials del parc.
• En el parc de l’Estació i del Mas Cubell, es posarà una nova cistella antivandàlica per completar les existents.
• En el parc del carrer Guilleries també es posarà una nova cistella antivandàlica.
• En el camp de futbol de terra es posaran dos noves porteries de futbol.
• Aquestes obres realitzades per Prodiur i la Brigada Municipal, tenen un cost d’uns 21.000 €.

 Pressupostos participatius 2020

En els pressupostos participatius d’enguany, les propostes vàlides que van arribar es van englobar en 27 opcions diferents. Es preveu que aquest proper mes d’octubre s’obrin les votacions finals, en les quals hi podran participar totes les persones empadronades en el municipi, i que tinguin 16 anys o més.
En el web de participa.cassa.cat es pot trobar tota la informació dels tallers participatius dels pressupostos i de les opcions guanyadores de cada any.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram