L’Ajuntament de Cassà vol mostrar la ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats així com el compromís en el desenvolupament i reconeixement de les persones LGTBI i la lluita contra les discriminacions.
Volem que aquest sigui un dels nous pilars en l’avenç social i la construcció nacional, on tothom ha de ser lliure d’estimar qui vulgui i com vulgui. Per tot això, ens adherim a la campanya que ha organitzat la Xarxa SAI de Catalunya on conjuntament amb el SIAD-SAI Gironès-Salt pintant un pas de vianants amb la bandera arc de Sant Martí per tal de fer visible la diversitat afectivo-sexual, reivindicar els drets i garantir la igualtat i el respecte de tota la ciutadania.
En el Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969, data en què es van iniciar els aldarulls de Stonewall, Nova York (EUA), i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual, quan la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits, i del que enguany es commemoren els 50 anys.
Malgrat que la legislació en l'àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, encara hi ha estats del món que prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col•lectiu LGBTI.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram