Esquerra Cassà ha emès el següent comunicat:

Des d’Esquerra Cassà valorem positivament la convocatòria de la primera reunió per acordar mesures per fer front a les conseqüències socials i econòmiques del COVID-19.

No podem passar per alt que la primera trobada del grup de treball, proposat per Esquerra Cassà, es fa mes de dos mesos després de l’inici de la pandèmia i que fins a dia d’avui no hem rebut cap resposta de les diverses propostes presentades al govern de JxCat i el PSC de Cassà de la Selva.

Des d’Esquerra Cassà, malgrat el retard en aquesta convocatòria, i la manca de consens en cap de les mesures que ha pres el govern de JxCat i el PSC fins ara, donem la benvinguda a la voluntat de diàleg de l’equip de govern i treballarem per consensuar les propostes.

A dia d’avui per part de l’equip de govern s’ha fet arribar un conjunt de propostes, la majoria d’elles declaracions d’intencions, sense concreció econòmica, i moltes d’elles ja previstes. Treballarem perquè aquestes propostes es concretin amb actuacions concretes i puguem quantificar i avaluar l’impacte que tenen. Seguim insistint en la necessitat de compartir la informació que hem demanat reiteradament al respecte dels recursos disponibles per la realització de mesures socials i econòmiques.

En aquest sentit centrem la nostra proposta en les següents línies de treball:

1- Necessitat de compartir tota la informació sol•licitada pel grup d’Esquerra Cassà des de l’inici de l’estat d’alarma: recursos disponibles, previsió de despeses, i planificació.
2- Que totes les propostes es concreti els recursos que s’hi destinaran i les actuacions concretes.
3- Acordar quines haurien de ser les principals inversions i actuacions a realitzar i prioritzar a nivell de municipi.
4- Reducció de com a mínim un 20% de les quotes de la llar d’infants: Instem al govern municipal que després de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya, en els que les subvencions de l’administració pel funcionament de la llar han passat de 875€ per infant i curs a jornada completa a 1300€, un increment de pràcticament el 50% de la subvenció, serveixi per reduir la quota que en paguen les famílies com a mínim un 20%, al mateix temps que es manté la mateixa aportació de l’ajuntament al voltant d’un 15% del cost total de la Llar, del contrari voldria dir que l’ajuntament aprofitaria la subvenció per estalviar-se la seva ajuda al funcionament de la llar.
5- Desplegament d’un sistema de vals per famílies per poder consumir a establiments locals, o sistema equivalent, ajudant a les famílies i promocionant el comerç local, amb una actuació total de com a mínim 300.000€ per part de l’Ajuntament.
6- Subvenció del 50% de l’IBI pels comerços locals, autònoms i activitats econòmiques que hagin hagut de tancar, o hagin vist reduïda significativament la seva facturació degut al confinament.

Treballarem per tal de consensuar el màxim de propostes i celebrem, encara que més tard del que ens agradaria, que el govern de JxCat i el PSC s’hagi obert finalment a poder treballar conjuntament les propostes. Esperem que la voluntat d’acord sigui corresposta pel govern municipal.

Esquerra Cassà de la Selva


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram