Cassà de la Selva, igual com la resta de municipis de la regió sanitària de Girona, ha entrat avui dilluns a la Fase 1 de desconfinament. Tot i seguir en estat d’alarma, la mesura suposa un pas endevant pel que fa a l’escalada cap a la normalitat. Aquestes són les principals autoritzacions que entren en vigor a partir d’avui:
-La reobertura al públic dels comerços de fins a 400 metres quadrats. Els que superin aquesta superfície, l’han de reduïr fins als 400 metres quadrats adoptant totes les mesures de prevenció. Es pot anar a comprar sense necessitat de cita prèvia i sense limitacions horàries.
-La reobertura de terrasses d’establiments d’hostaleria i restauració amb limitacions i condicions de seguretat. Els locals podran estar oberts només per a servir les comandes que s’hagin fet prèviament, per telèfon o per via telemàtica.
-Flexibilització de diferents mesures socials, amb limitacions concretes, com ara grups de fins a 10 persones, la celebració de vetlles, enterraments i actes de culte.
-La mobilitat general dins la regió sanitària de Girona, tot i que està limitada a les activitats autoritzades. No es pot sortir de la regió sanitària.
-No és obligatori utilitzar mascareta al carrer, però és recomanable portar-ne sempre que es pugui, sobretot en espais tancats. Al transport públic és obligatori.
-Es permet anar a visitar familiars o amics dins la mateixa regió sanitària del domicili propi mantenint la distància de seguretat i la resta de mesures preventives. No es recomana visitar les persones vulnerables (majors de 70 anys, persones amb malalties prèvies...). Cal evitar el contacte físic en general (petons, abraçades, etc.), sobretot amb les persones més vulnerables.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram