A Cassà de la Selva es comptabilitzen un total de 98 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten a 673 persones treballadores. Representen el 0,99 % dels ERTO i el mateix percentatge de treballadors afectats de les comarques de Girona. Dels 98 expedients, 93 han estat per força major, mentre que 5 ho han estat per altres causes.

Els treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a les comarques gironines està a punt d’arribar als 68.000. Des de la declaració de l’estat d’alarma per la COVID-19 i s’han registrat 10.807 expedients amb un total de 67.856 persones afectades, segons dades facilitades pel Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat.

La demarcació de Girona és la segona de Catalunya amb més demandes d’ERTO, darrera de la de Barcelona.

Si s’analitza per municipis (situació a 1 de maig de 2020), es constata que el 96% dels municipis de les comarques gironines s’han vist afectats com a mínim per un expedient de regulació temporal d'ocupació.

El sector més afectat pels ERTO és el sector de l’hostaleria, seguit pel comerç, la indústria manufacturera i la construcció.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram