Després de la publicació al BOE, s’ha autoritzat la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista (botigues) i de serveis professionals (reparacions, perruqueries i centres d’estètica, etcètera), inclosa la restauració i l’hostaleria, amb determinades condicions de seguretat.
Així, poden obrir tots els locals comercials de fins a 400 m2, que no estiguin integrats en centres comercials. S’hi pot anar amb cita prèvia i el producte s’ha de recollir a l’hora indicada per l’establiment. A l’interior hi pot accedir un client per a cada treballador. Només es pot anar als comerços del municipi i no es permeten els desplaçaments. Les persones majors de 65 anys tenen atenció preferent. A l’entrada dels locals hi ha d'haver gel hidroalcohòlic a disposició dels clients, i no es permet tocar els productes, que han de ser manipulats exclusivament pel comerciant.
Els establiments de restauració i hosteleria poden acceptar comandes, que han de ser recollides pel client o repartides a domicili. Les comandes s’han de fer exclusivament per telèfon o per via telemàtica. Els establiments no poden estar oberts al públic quan es preparen les comandes.
En tots els casos cal guardar la distància interpersonal de 2 metres.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram