El curtmetratge “L’últim sopar” d’Ariadna Pastor (Barberà del Vallès) ha guanyat el concurs de curtmetratges Confinacurts, organitzat pel cinceclub Vuitimig de Cassà de la Selva, que s’ha celebrat aquest cap de setmana. Es tracta d’una història de venjança en el marc del confinament. El segon premi ha estat per al treball “The Irèbit” de Pitu González (Figueres), un homenatge a “El resplandor” d’Stanley Kubrick, i el tercer se l’ha endut el curtmetratge còmic “El gran tiberi” de l’equip Dirty Forty’s (Cassà de la Selva).
Aquesta proposta, que el Cineclub Vuitimig ha organitzat en pocs dies gràcies al suport de l’ajuntament de Cassà i de diversos col•laboradors, ha rebut la inscripció de 105 participants d’arreu de Catalunya. Un total de 79 curtmetratges s’han entregat dins el termini establert.
El Confinacurts és una adaptació del concurs Correcurts, que habitualment se celebra en el marc de la Mostra d’animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva (MACCA). La mecànica és la mateixa, però traslladada al context i les restriccions del confinament decretat amb motiu de l’estat d’alarma pel coronavirus: els participants han hagut d’idear, rodar i editar en 24 hores un curtmetratge d’un minut de durada com a màxim, que havia d’incloure els elements que es van donar a conèixer al moment d’engegar el concurs: una nevera i la paraula “tiberi”. Com és lògic, els curts s’han hagut de rodar a l’habitatge de confinament dels participants. L’exhibició dels treballs presentats i la cerimònia d’entrega es va fer ahir a la tarda en una emissió en directe pel canal de Youtube del Cineclub Vuitimig.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram