Aquest dissabte, 9 de novembre, comença el nou cicle de conferències “Cassanencs arreu del món” organitzat per l’Arxiu Municipal de Cassà de la Selva. El cicle consta de sis conferències, la primera de les quals portarà per títol “Viatges de suro i taps”, que anirà a càrrec de Joaquim Alvarado, llicenciat en Història i autor de diversos llibres relacionats amb la indústria i el comerç del suro a Catalunya.
La resta de les conferències seran aquestes:
El dia 11 de gener, “La missió”, a càrrec de Jacint Creus, doctor en Antropologia i en Història d’Àfrica, que girarà a l’entorn dels missioners.
El 15 de febrer “La guerra de Cuba (1895-1898): el fracàs del projecte nacional espanyol. Misèries i angoixes de la societat civil: el cas de Cassà de la Selva”, que pronunciarà Lluís Costa, doctor en Història.
El 14 de març “Indians a Cassà”, a càrrec d’Eva Pinyol, llicenciada en Antropologia Social i Cultural.
El 18 d’abril l’historiador cassanenc Xavier Niell, que ha realitzat recerques sobre la Guerra Civil espanyola a Cassà de la Selva, oferirà la conferència “Corrandes d’exili”.
El cicle es tancarà el dia 9 de maig amb la conferència “Marull (Argentina): un poble amb arrels cassanenques”, a càrrec de Miquel Correyero, llicenciat en Història, fotògraf i professor.
Totes les conferències tindran lloc a Can Trinxeria a 2/4 de 12 del matí.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram