L’equip de govern de l’Ajuntament de Cassà de la Selva (JxC i PSC) ha aprovat la rebaixa d’un 5% del tipus de gravàmen de l’IBI per al 2020 i l’augment d’algunes bonificacions. El grup de l'oposició (ERC), que s'absté a la votació, qualifica la mesura de cosmètica. Considera que s’hauria d’haver congelat l’IBI per no disminuir els recursos ordinaris, i que la rebaixa tindrà poca incidència en els contribuents. Tot i això, es mostra favorable a altres modificacions aprovades, com per exemple l’increment del 50% de l’IBI als pisos buits o l’increment de determinades bonificacions.
El regidor d’Hisenda, Joan Ignasi Gispert de JxC, defensa la rebaixa, com a mesura per compensar els increments aplicats als darrers anys, i per ser coherents amb el compromís adquirit pel seu grup de rebaixar la pressió fiscal.
De la seva banda, el regidor del PSC, Marià Montsunyer, també es mostra a favor d’aplicar beneficis fiscals als contribuents.
En un altre ordre de temes, l’equip de govern municipal ha fet una reserva de 400.000€ del romanent de tresoreria per a la possible compra de la finca de can Parera, situada a la plaça Mn. Cinto Verdaguer, que de fer-se efectiva es destinaria a aparcament municipal. L’operació tindria un cost aproximat de 330.000€, i inclouria primer la compra de la nau i posteriorment la compra de la casa. L’equip de govern defensa la necessitat de disposar de més places d’aparcament al centre de Cassà, i que les zones destinades a aquest ús siguin de propietat municipal.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram