El primer ple estraordinari de la nova legislatura ha servit, com és costum, per a l’aprovació del cartipàs municipal. S’han aprovat les àrees que assumiran els nou regidors de l’equip de govern, així com la representació i atribucions que tindran els 17 regidors de l’Ajuntament a diferents òrgans col•legiats i de la Corporació.
El Ple ha aprovat també les retribucions i assistències de l’alcalde i els regidors. En aquest sentit, el salari de l’alcalde, Robert Mundet, serà de 45.000€ bruts anuals, el que representa una disminució de 5.000€ respecte a l’anterior alcalde i actual portaveu d’ERC a l’oposició, Martí Vallès. Pel que fa als regidors de l’equip de govern, s’han aprovat tres dedicacions parcials, que corresponen a Sílvia Martí, Carla Matilla i Marià Montsunyer, que percebran un salari de 10.350€ bruts anuals. En referència a aquesta qüestió, el portaveu d’Esquerra, Martí Vallès, ha posat de relleu que representa un increment d’un 70% dels costos salarials dels representants polítics. L’alcalde, Robert Mundet, que no està d'acord amb la xifra exposada per Vallès, considera que es poden assumir aquests salaris pel fet d’haver-hi disponibilitat pressupostària, alhora que remarca la reducció del seu sou. Tanmateix, des de l'equip de govern s'insisteix en què el consistori ha passat de 13 a 17 regidors, amb el conseqüent increment de la massa salarial. De la seva banda, el regidor de Governació, Marià Montsunyer (PSC), justifica la seva dedicació parcial per la molta feina que no s’ha fet i la que s’haurà de fer a la Policia Local.
Una altre punt de discrepància ha vingut donat per la contractació d’un càrrec de confiança, que farà tasques d’assessortament a l’equip de govern, i que ocuparà un membre del PSC. Martí Vallès ha preguntat si aquest fet respon a un dels punts de l’acord entre Junts per Cassà i PSC. Robert Mundet ha reconegut que sí, però matitza que una altra de les condicions és que aquest assessor ho serà per a tot l’equip de govern i no només pel seu grup polític. En resposta a aquesta qüestió, el regidor del PSC, Marià Montsunyer, demana que al càrrec de confiança no se’l jutgi per ser el número dos del seu partit sinò per la feina feta, quan toqui.
El proper Ple de l’Ajuntament de Cassà de la Selva será a finals de juliol, ja en sessió ordinària. (foto: cassadigital)


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram