Cassà de la Selva serà un any més seu dels tornejos del MIC de bàsquet i futbol que tindrà lloc durant la Setmana Santa. La competició de futbol arribarà a la 19a edició i la de bàsquet a la 3a, sumant entre els dos tornejos la disputa de prop de 1.100 partits en cinc dies, una xifra similar a la de l’any passat.
El MICFootball tindrà lloc del 17 al 21 d’abril en 35 seus, entre les quals, un any més, la de Cassà de la Selva. La inauguració serà el dimecres dia 17, a l’Estadi de Vilatenim, de Figueres, per segon any consecutiu, però en aquest cas al matí. Figueres, com Palamós, acollirà les finals d’una competició que comptarà, entre altres novetats, amb el desdoblament de la categoria juvenil i la inclusió del VAR. Es mantindran les xifres del 2018, amb la previsió de 900 partits jugats per 6.550 jugadors de 364 equips participants, procedents de 44 països dels 5 continents.
El MICBasketball es jugarà del 18 al 21 d'abril amb un total de sis categories masculines i femenines. En aquest cas, hi haurà un total de set seus, més de 130 partits, 60 equips procedents de 12 països i les finals es jugaran en el pavelló de Fontajau, de Girona.
El passat mes de febrer, la Diputació de Girona i MICSports van signar una declaració d’intencions per garantir que els tornejos MIC de futbol i de bàsquet continuïn celebrant-se a les comarques gironines durant quatre anys més, fins al 2023.
Segons l'Estudi d'Impacte Econòmic del MIC 2018 encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el MIC 2018 va generar en el territori un retorn superior als 11,5 milions d’euros amb un pressupost de 2,8 MEUR. Per a cada euro invertit per l’administració pública es va produir un retorn al territori superior a 100 euros (125 euros pel que fa al futbol i 100 euros al bàsquet). Així mateix, es constata que els tornejos del MIC milloren el posicionament de la Costa Brava com a destinació de Turisme Esportiu i la projecten internacionalment.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram