L’alcalde de Marull, municipi situat a la província de Córdova, a Argentina, amb 2.000 habitants, va visitar ahir dimarts Cassà de la Selva. Daniel Costantino va voler conèixer Cassà perquè Marull va ser fundat l’any 1912 per Mariano Marull, nét d’un cassanenc, Josep Marull i Torrent. La denominació Marull obeeix al cognom de la família fundadora, que va començar a construir el poble als terrenys adjacents a les vies del tren. Per conèixer l’arribada dels Marull a l’Argentina ens hem de remuntar a la segona meitat del segle XVIII quan el cassanenc Francesc Salvi Marull, germà del besavi del fundador de Marull, va anar a l’Argentina i va obrir una farmàcia a Buenos Aires. Aquest Francesc Salvi Marull era fill del farmacèutic cassanenc Francesc Marull. Va prosperar en terres argentines convertint-se en un important emprenedor. Va obrir diferents farmàcies a Buenos Aires, i va comerciar amb la importació de medicaments i de pells. Acompanyat per l’alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, el batlle argentí va fer una visita als racons més emblemàtics del municipi (Can Trinxeria , Església de Sant Martí...).

S’inicia el procés participatiu per decidir com ha de ser la mobilitat a Cassà de la Selva

Ahir dimarts va tenir lloc, a l’Espai Jove L’Escorxador, el primer taller participatiu de l’estudi de mobilitat de Cassà de la Selva. Es tracta del taller sobre la mobilitat activa (a peu i en bicicleta).
En aquest primer taller, entre els participants es van analitzar i debatre les propostes tècniques per millorar la mobilitat a peu i en bicicleta. Pel que fa a la mobilitat a peu, es va parlar de millores relacionades amb els passos de vianants, les voreres, de la xarxa pacificada i de la xarxa de camins escolars. Per altra banda, pel que fa a la mobilitat en bicicleta els apartats tractats van ser la millora de la xarxa ciclable existent, les mesures de convivència entre bicicletes i vianants i entre vehicles motoritzats o la proposta de nous carrils bici.
El procés participatiu que s’ha engegat i que tindrà lloc aquest 2019, servirà perquè els ciutadans i les ciutadanes de Cassà puguin debatre sobre com ha de ser la mobilitat del municipi i com garantir la seguretat als vianants i a tots els altres usuaris de la via pública.

 

 


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram