El Servei Comarcal de Català del Gironès celebrarà aquest dissabte 17 de noviembre el 25è aniversari de la seva creació.
Dins d’aquest servei s’hi integra el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), creat l’any 1989 per la Generalitat de Catalunya i diversos ens locals, amb la finalitat d’afavorir l’ensenyament i fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat. Més de 5.500 alumnes, 300 cursos de català per a adults i 600 participants en el Voluntariat per la llengua són algunes de les xifres que posen de manifest la feina feta en una quinzena de poblacions de la comarca (a més de Girona i Salt) durant aquests 25 anys. El CPNL, que està integrat per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, s’organitza a través de 22 centres de normalització lingüística i compta amb 146 punts d’atenció, un dels quals a Cassà de la Selva.
En l’acte, que es farà a la seu del Consell Comarcal del Gironès, hi intervindran representants de l'Administració local i de l'àmbit socioeconòmic, exalumnes i participants al Voluntariat per la llengua, i serà conduït pel periodista de Ràdio Cassà Mateu Ciurana. Hi haurà les actuacions musicals de FoK, Salva Gallego i Sotrac, i es podrà visitar l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa" i una mostra de publicacions i fotografies que recordaran la tasca feta per aquest servei des de l’inici fins ara per fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana a la comarca.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram