L’Ajuntament de Cassà de la Selva endureix les sancions als abandonaments de residus a la via pública. Tot i que s’han fet diferents campanyes de sensibilització, prevenció i de civisme per evitar-ho, el volum d’objectes que apareixen fora dels contenidors de brossa i al mig de la via pública (sofàs, matalassos, cartrons...) és molt elevat i per aquest motiu s’ha optat per aquesta opció per fer-hi front. Al llarg de l’any ja s’han iniciat 10 procediments sancionadors, i ara, s’enfortiran encara més les mesures.

Aquesta setmana s’han instal•lat cartells informatius a les zones on hi ha els contenidors de brossa informant que ‘Aquest no és lloc per deixar objectes voluminosos’ i recorda a les persones que deixen voluminosos en llocs on no toca, que poden ser sancionades per aquest acte incívic amb multes que van dels 400 als 4.000 euros segons la Llei de Residus. El cartell també informa que degut a les pràctiques incíviques reiterades, aquest espai pot ser videovigilat i deixa molt clar que es disposa d’una deixalleria municipal per abocar-hi aquests tipus de voluminosos així com també hi ha el servei gratuït de recollida a domicili trucant al 972 46 00 05.

L’enduriment de les ancions per abandonaments de residus a la via pública ve acompanyat d’una altra mesura, en aquest cas enfocada a incrementar la seguretat ciutadana. La instal•lació de càmeres de videovigilància a les principals vies d’entrada al municipi, amb lectors de matrícula, que aportarà dades d’interès policial. Les càmeres tenen com a objectiu la prevenció d’activitat delictives. Aquestes no controlaran la velocitat dels vehicles ni comprovaran que tinguin l’assegurança o la ITV al dia. També ajudaran a prevenir actes incívics a la via pública, com l’abocament de residus fora dels contenidors de brossa, en zones on s’han detectat abocaments il•legals reiterats.
Les càmeres, que encara no estan en funcionament, disposen de la corresponent autorització de la Comissió de Videovigilància de la Generalitat de Catalunya i estaran operatives al llarg de les properes setmanes.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram