L’Arxiu Municipal de Cassà organitza el cicle de conferències “En l’espai llegim el temps”que tracta sobre els diferents espais que conserven la memòria local. El cicle consisteix en set conferències a càrrec d’especialistes en els diferents temes proposats que tindran lloc fins l’abril de l’any vinent. Les sessions s’oferiran a la sala d’actes de Can Trinxeria (plaça de la Coma, 16) a les 11.30 h del migdia el darrer dissabte de cada mes. La primera d’aquestes conferènies es va fer dissabte passat i va anar a càrrec de Josep Ferrer, que va parlar del cinema a Cassà.Patrimoni històric, cooperatives, art i vitralls, casinos, escoles, hostals i cuines seran els grans títols al voltant dels quals es vertebrarà cadascuna de les properes conferències.
Rosa Maria Gil, doctora en història contemporània i coordinadora del cicle, destaca que «introduirem la mirada històrica cap als espais que conserven la memòria d’una vida local molt intensa i d’unes històries particulars que ens parlen d’un temps passat, de necessitats, estratègies i valors. Confegirem el retrat participatiu d’aquella vila tapera que avui s’emmiralla en valors inspiradors per no oblidar el que eren i el que els va fer ser com són avui». Els conferenciants convidats són a més de Josep Ferrer (el primer conferenciant), Joaquim Nadal, Pere Bosch, Sílvia Cañellas, Núria Gil, Anna Santolària, Enric Bagué, David Pujol i Pep Vila.
El cicle finalitzarà el dissabte 25 de maig amb una visita guiada als diferents espais tractats i la lectura d’un text de Joan Lluís Lluís titulat Me’n recordo dels estius a Cassà de la Selva publicat a la Revista de Girona número 303.
Aquestes conferències agafen el relleu al cicle de l’any passat titulat “La guerra i els seus efectes” que va assolir un èxit notable amb l’assistència de quaranta persones de mitjana a cada sessió.


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram