L’acord al qual han arribat les dues formacions polítiques contempla que els regidors de Fem Cassà i Junts per Cassà escolliran Pau Presas com a nou alcalde del consistori el proper 17 de juny i Robert Mundet assumirà les responsabilitats de la vicealcaldia. Així mateix, durant 2 perìodes de 6 mesos al llarg de la legislatura, Robert Mundet assumirà les funcions de l’alcaldia per delegació.

Distribució de les àrees i principals línies del mandat

El pacte també inclou la distribució de les àrees entre els 15 membres del govern. Les regidories es distribuiran entre les dues formacions de la següent manera, i cada grup en designarà la persona responsable: FEM CASSÀ ostentarà les responsabilitats d’Hisenda, Via Públoica, Edificis Municipals, Comunicació, Participació, Innovació, Promoció Econòmica, Comerç Local, Veïnats, Esports, Igualtat i Feminismes, Benestar Animal, Gent Gran, Joventut, Entitats, Habitatge i Sala Galà; mentre que JUNTS PER CASSÀ s’ocuparà de Seguretat, Cultura i Arxiu, Serveis Socials i Ciutadania, organització interna, Contractació, Educació, Salut, Residència Geriàtrica, Urbanisme, Media Ambient, i Gestió de residus.

Així mateix, la Junta de govern estarà formada per Pau Presas (alcalde), Robert Mundet (vicealcalde) i quatre tinents d’alcalde que seran menbres de Fem Cassà (2n i 4t) i de Junts per Cassà (3r i 5è). El Consell i la Junta de govern comptaran amb la participació de tots els regidors dels dos grups i s’eliminarà la plaça d’eventual, iniciant-se els tràmits de creació d’una plaça amb funcions directives que constarà a la relació de llocs de treball de l’Ajuntament i es cobrirà a través del concurs corresponent.

En el transcurs dels sis primers mesos de govern es redactarà el pla de mandat amb detall, per àrees, de les accions calendaritzades per a dur a terme al llarg de la legislatura. Aquest serà elaborat per tots els regidors que conformen el govern municipal, consensuat per l’alcaldia i vicealcaldia i aprovat per Junta de Govern.

Entre els acords programàtics s’hi troben la creació d’espais de treball i participació, com per exemple el consell de veïnats o el de la gent gran; la implantació de la recollida de residus porta a porta, la millora del manteniment i neteja de la via pública o la instal·lació de plaques solars en diferents edificis municipals, projectes de futur per la Plaça de la Coma, l’adequació de Can Frigola o la nova biblioteca; l’ampliació del centre de dia de la Residència Geriàtrica o el desenvolupament de promocions d’habitatge de protecció oficial per lloguer social en solars municipals, entre d’altres.

 

Podeu escoltar la roda de premsa de presentació de l’acord de govern


 

 

Subscriu-te al bot de Telegram